Uppspänning och montering av konst och dukar i Göteborg

Uppspänning eller s.k. duk-spänning går precis som det låter ut på att spänna upp någon form av duk på en ram. Därför kallas det även för ramspänning i vissa sammanhang. Normalt sett använder man en s.k. kilram eller spännram.

Vi utför uppspänning av alla typer av dukar i vår inramningsverkstad i Göteborg. Med lite fantasi kan man skapa mycket fina inredningsdetaljer och stor variation genom att använda olika typer av uppspända textiler eller dukar. Till våra vanligaste uppdrag hör:

  • Uppspänning av konst och dukar i GöteborgDukspänning av konstverk på målarduk/canvas.
  • Ramspänning av fotografier på fotocanvas.
  • Uppspänning av textilier och tyger för dekorativa ändamål.

Viktigt att välja rätt kilram/spännram

Bra materialval och god teknik är de två viktigaste sakerna för en lyckad dukspänning.

Först och främst skall man använda en kilram/spännram hög träkvalité. Ådringen skall ligga rätt och den skall vara tillverkad av ett träslag och en bit som inte har vridit sig.

Poängen med en kilram är att den kan röra på sig i varje hörn vilket gör det möjligt att spänna duken till en mycket fin och slät yta. Dessutom kan man enkelt efterspänna senare om det skulle visa sig att duken tappat spänst.

En bra kilram har även något som kallas för duksläpp vilket är en lite avrundad kant som gör att tyget omsluter snyggt och fritt från sida till sida.

Dukspänning till bra priser och med hög kvalité

Har du ett konstverk eller annan duk du vill ha hjälp att spänna upp? Kanske ett tyg till barnrummet eller ett fotocanvas till vardagsrummet?

Oavsett vad du vill ha uppspänt så kan vi hjälpa dig att få jobbet gjort med hög kvalité och till ett bra pris. Vi har färdiga kilramar i lager och kan även måttbeställa för alla typer av specialbehov.

Välkommen in till vår inramningsverkstad i Göteborg eller kontakta oss med dina frågor eller för en offert!

NÄSTA STEG:
Hör av dig direkt på 031-81 00 95 eller använd vårt kontaktformulär!