Aluminiumfönster

Aluminiumfönster har länge varit något som i första hand använts av företag och i offentliga miljöer. Orsaken är den förhållandevis höga inköpskostanden. På senare tid har aluminiumfönster dock blivit allt mer populärt även i privata bostäder.

Aluminiumfönster i GöteborgOrsaken till aluminiumfönstrens ökande populäritet är att allt fler inser de fördelar de innebär i fråga om:

 1. Minimalt underhållsbehov.
 2. Lång hållbarhet.
 3. Mycket goda isoleringsförmåga (låga U-värden).
 4. Styrka – detta ger möjlighet till smala karmar och stor valfrihet i fråga om design.

Aluminiumfönster kombinerar isoleringsvärde i linje med plast- och träfönster med aluminiumens styrka och hållbarhet.

Bra att veta om fönster i aluminium

Innan man bestämmer sig för vilka fönster man skall välja kan det vara bra att känna till vissa saker om aluminiumfönster:

 • Ett aluminiumfönster är ett fönster där både fönsterkarm och fönsterbåge är tillverkat helt i aluminium. Detta kan framstå som självklart men begreppet aluminiumfönster används ibland även för träfönster med aluminiumbeklädnad.
 • Fönster i aluminium kan, tack vare sin styrka, släppa igenom extra mycket ljus eftersom profilerna (karmarna) kan göras tunnare så att glasytan maximeras.
 • Aluminiumfönster passar ofta väldigt bra i nybyggda hus där stilen är modern.
 • Även om aluminiumfönster är något dyrare i inköp, överväger ändå fördelarna i många avseenden. När ett fönster ändå ska bytas, kan det lika gärna bli så lätt att ha i huset som möjligt.
 • Aluminiumfönster kommer, eftersom de lackas, i en mängd olika färger. Det kan dock vara bra att känna till att de bleks över tiden och är då svåra att fräscha upp eftersom de är svårare att måla om till rätt kulör än träfönster.
 • Aluminium är i sig ett kallt material som har sämre isoleringsförmåga än trä och plast. Det är därför viktigt att aluminiumfönster är tillverkade med luftkammare och s.k. brutna köldbryggor för att isoleringen skall bli optimal.
 • För aluminiumfönster (och plastfönster) innebär behov av underhåll oftast detsamma som byte av fönster.

Aluminiumfönster i Göteborg till bra pris och med snabb leverans

På Södra Vägens Glasmästeri i Göteborg säljer och monterar vi aluminiumfönster till både företag och privatpersoner. 

Genom goda leverantörsrelationer och stora inköpsvolymer kan vi normalt sett hålla mycket attraktiva priser på aluminiumfönster av hög kvalité. Eftersom vi utöver aluminiumfönster även säljer träfönster och plastfönster kan vi utifrån dina behov rekommendera just det vi tror blir bäst för dig!

Är du ute efter aluminiumfönster och bor omkring Göteborg? Kontakta oss idag med dina frågor eller be oss ta vägen förbi och titta på dina behov. Vi återkommer snabbt med en offert!

NÄSTA STEG:
Hör av dig direkt på 031-81 00 95 eller använd vårt kontaktformulär!