Gnistskydd av härdat glas

Gnistskydd i glasFå saker är väl så mysigt som att sitta framför en öppen eld och värma sig i mörkret och kylan. Med ett gnistskydd av glas från Södra Vägens Glasmästeri i Göteborg blir det dessutom en både trygg och vacker upplevelse.

Bra att veta om gnistskydd och öppna brasor

När man eldar uppstår gnistor. Dessa far iväg och landar på golvet framför brasan. Där gör de fula märken eller orsakar i värsta fall en brand. För att skydda sig mot detta använder man skydd i ett icke brännbart material. Normalt sett sten, plåt, glas eller mässing.

För att ha ett fullgott gnistskydd bör man använda sig av två olika skyddsytor – ett s.k. eldstadsplan (golvskydd) och ett gnistskydd som placeras framför brasan för att hindra att varma gnistor stänker förbi golvskyddet och ut i rummet.

Framför en eldstad ska det finnas ett eldstadsplan. Eldstadsplanet är till för att hindra att golvet antänds om glöd ramlar ur eldstaden. Ett eldstadsplan ska vara fast monterat och bestå av minst 0,7 millimeter tjock plåt eller annat obrännbart material. Vid kaminer och braskaminer ska eldstadsplanet vara minst 0,3 meter framför eldstaden och minst 0,1 meter på vardera sidan om eldstaden. – Källa: Boverkets Byggregler

Måttbeställda gnistskydd och eldstadsplan av glas

På Södra Vägens Glasmästeri älskar vi glas och enligt vår åsikt finns det inget bättre material för gnistskydd. Glas är vackert, modernt, tåligt och bearbetningsbart i en kombination som inget annat material uppvisar.

Eldstadsplan i glasI vår glasverkstad i Göteborg tillverkar vi eldstadplan och gnistskydd i härdat glas som passar utmärkt framför en öppen spis, kamin, kakelugn eller annan eldstad inomhus. Du väljer själv vilken form, storlek och färg du vill ha eller också låter du oss föreslå en beprövad lösning.

Tack vare vår egna glasverkstad och goda leverantörsrelationer kan vi normalt sett ta fram gnistskydd i glas både snabbt och till riktigt bra priser.

Om du har några frågor eller vill ha en offert på ett gnistskydd i glas kontakta oss idag eller kom förbi vår butik och verkstad i Göteborg så tar vi gemensamt fram en bra lösning. Välkommen!