Glasväggar för kontor

Att använda glasväggar i kontor är ett mycket effektivt sätt att skärma av utan att förlora, ljus, rymd och känslan av öppenhet i arbetsmiljön.

Öppna kontorslandskap är en etablerad trend som allt fler företag väljer att följa. Det är en lösning som har både för- och nackdelar. Kommunikationen blir till exempel bättre, men sjukdagarna ökar och forskarna blir allt säkrare på att arbetskapaciteten påverkas negativt.

Att kontorslandskap är ett effektivt sätt att utnyttja kontorets yta går inte att förneka. Man sparar pengar, plats och gör kontoret mer flexibelt för förändringar. Samtidigt medför öppenheten trötthet och koncentrationssvårigheter.

Kontorsväggar i glas kombinerar öppenhet och avskildhet

Eftersom just öppenheten är både för- och nackdelen med ett kontorslandskap kan ofta glasväggar användas på ett mycket effektivt sätt. Med en glasvägg kan man skärma av från både ljud och visuella störningar utan att för den delen förlora i öppenhet och rymd.

  • Glasväggar för kontor i GöteborgMed hjälp av glasväggar kan man behålla det öppna kontorslandskapets positiva fördelar samtidigt som de reducerar störnings- och koncentrationsproblematik.
  • Glasväggar på kontor ger ett stilrent intryck och skapar en känsla av rymd och ljus.
  • Glasväggar kan sättas upp i modulsystem som ger stor flexibilitet och goda möjligheter att bygga om efter behov. Man kan t.ex. sätta ett inglasat kontor eller konferensrum i mitten av kontorslandskapet för att sedan flytta det till en annan del av lokalen.
  • I kontor där man arbetar med känsliga ärenden kan man sätta upp ett antal slutna kontorsrum med glasväggar och på så sätt höja integritets- och sekretessnivån.
  • Kontor med glasväggar är fullvärdiga kontorsrum, men glasväggarna är tunnare och mer flexibla än isolerade gipsväggar.
  • Kontorsväggar i glas gör det möjligt att skapa fler kontorsrum på en mer begränsad yta än vad som är fallet med vanliga kontorsrum.

En kontorsvägg i glas är ofta en ypperlig kompromiss mellan arbetstagarens krav på avskildhet och företagets behov av effektivt utnyttjande av kontorets lokalyta.

Glasväggar för kontor till bra priser och med snabb leverans över hela Göteborg

En glasvägg består lite förenklat av en infästningskonstruktion och glas. Själva glaset finns i både klarglas och som färgat, tonat eller med ett screentryckt mönster. Det är bara fantasin som sätter gränsen.

Om man vill bygga en glasvägg för kontor helt utan skarvar kan man fästa in glasen direkt mot golv och tak samt därefter foga samman dem med transparent tejp. Detta ger en lösning med rent utseende, god stabilitet och bra ljudtätning.

På Södra Vägens Glasmästeri i Göteborg har vi stor erfarenhet av att tillverka, sälja och montera glasväggar för kontor. Med stor volym och goda leverantörskontakter kan vi dessutom oftast göra det till mycket konkurrenskraftiga priser samt med snabb leverens.

Kontakta oss idag för tips och råd eller för en snabb offert!

NÄSTA STEG:
Hör av dig direkt på 031-81 00 95 eller använd vårt kontaktformulär!