Glasväggar och fasadglas i Göteborg

Fasadglas innebär att man använder glas för att bygga hela eller delar av en yttervägg i glas. Om man bygger en hel fasad i glas kallas det för en glasfasad. På södra vägens Glasmästeri i Göteborg har vi stor erfarenhet av båda alternativen.

  • Oavsett om man bygger en hel glasfasad eller integrerar fasadglas som en del i en yttervägg så skapar man en fasad som känns modern exklusiv på samma gång.
  • Förutom rent estetiska fördelar har glasfasader en unik en förmåga att skapa en känsla av öppenhet och tillgänglighet.
  • Dessutom får man i glas en hållbarhet som få andra material kan mäta sig med.

Bra att veta om glasfasader

När man bygger en fasad, oavsett vilket material man använder, måste man göra en avvägning av ekonomi, utseende och funktion.

  • Glasfasader och fasadglas i GöteborgNär det kommer till driftsekonomi i en glasfasad så handlar det om värme och kyla.
  • Det är in bara kyla som ska hindras från att komma in. Även värmen behöver stängas ute under sommaren.
  • När solen skiner på en glasfasad krävs det att man bromsar värmeöverskott för att få en behaglig inomhustemperatur. Här spelar glasens storlek typ och placering en viktig roll.
  • En sydvägg får som känt avsvärt mycket mer ljus och sol än en nordvänd. Här finns både för- och nackdelar.
  • Vi hjälper dig att välja rätt lösning.

Fasadglas för olika ändamål över hela Göteborg

På Södra Vägens Glasmästeri behärskar vi både byggnation, konstruktion och glasmästeri. Detta är en viktig förutsättning för att på ett bra sätta kunna använda glas i fasader och väggar utan att riskera konstruktionens styrka eller läckage.

Våra fasadglaslösningar bygger på välbeprövad teknik och uppfyller högt ställda krav i fråga om täthet, isolerförmåga, design och underhållsbehov.

Vi bygger glasfasader över hela Göteborg med omnejd så om du har några frågor kontakta oss idag. Vill du ha en offert eller diskutera ett uppdrag på plats så kan en av våra glasmästare ta vägen förbi på kort varsel. Vi ser fram emot att höra av dig!

NÄSTA STEG:
Hör av dig direkt på 031-81 00 95 eller använd vårt kontaktformulär!