Plastfönster – underhållsfria PVC-fönster till bästa pris

Plastfönster eller PVC-fönster som de också kallas är den fönstertyp som växer allra snabbast i populäritet. PVC är namnet på den plast som utgör stommen i plastfönstret.

Plastfönster och pvc-fönster i GöteborgPlastfönster har funnits på den svenska marknaden i många år nu. Trots detta finns det en viss tveksamhet hos vissa av våra kunder att välja plast. Detta har ofta att göra med de nackdelar som förnippas med de allra första plastfönstren som kom. Idag finns enligt vår åsikt ingen anledning till tveksamhet inför att välja ett PVC-fönster – förutsatt att man väljer rätt.

De tre stora fördelarna med plastfönster är:

  1. Hållbarhet
  2. Underhållsfrihet
  3. Pris

När man väger in hållbarhet, underhållsfrihet och pris så finns det, som vi ser det, inget annat fönsteralternativ som slår ett plastfönster. Visst kan ett träfönster kännas mer äkta och ett aluminiumfönster hålla lite längre men väger man in pris så får man mer för pengarna när man väljer fönster av plast.

Bra att veta om PVC-fönster

Precis som med andra fönster så finns det plastfönster av väldigt många olika typer och kvalitéer. Det kan därför vara bra att känna till ett par saker:

  • Fönsterbågen och karmen är i vissa fall överdimensionerad i platsfönster. Det behöver den dock inte vara. Ett modernt sidohängt plastfönster behöver inte vara bredare än 10-12 cm inräknat både båge och karm. Detta oavsett om det öppnas inåt eller utåt.
  • Plastfönster skall ha riktiga fönsterhandtag av metall och de går att öppna utåt förutsatt att man väljer rätt fönster. Det är inte ovanligt att man får höra att de endast finns med s.k. ”Dreh-kipp” öppning som går inåt.
  • Plastfönster finns med två och tre glas. 3-glas är att rekommendera. I vårt nordiska klimat kan det annars bli både kallt och oekonomiskt. Fråga om fönstrets U-värde och var uppmärksam på vad du får för svar. Du vill veta hela fönstrets isoleringsförmåga och inte bara glasets.
  • Om du köper dina plastfönster med montering så se till att allt ingår i priset och att montören tar ansvar för både fönster och arbete. Annars kan det bli problem om något går sönder.
  • Plastfönster finns ofta färdiga för leverans i standardstorlekar men de går även att måttbeställa vid behov. Fråga alltid om eventuell leveranstid.
  • Fästet för fönsterblecken ska helst ligga i bottenkarmen av ett pvc-fönster för bästa livslängd och fuktmotstånd.

Bra priser och snabba leverenser av plastfönster över hela Göteborg

På Södra Vägens glasmästeri i Göteborg säljer och monterar vi ett brett utbud av plastfönster. Du kan själv välja färg på karm och fönsterbåge samt ton på glaset i fönstret. Du bestämmer även om du vill ha ett plastfönster med eller utan spröjs.

Genom egen import, bra leverantörskontakter och stora volymer kan vi normalt sett erbjuda pvc-fönster till mycket attraktiva priser. Vill du montera själv kan du köpa fönstret direkt av oss eller också hjälper vi dig med montering.

Bor du omkring Göteborg och funderar på att köpa plastfönster? Kontakta oss idag med frågor eller be oss ta vägen förbi för så tittar vi på dina behov och återkommer med en offert inom kort.

NÄSTA STEG:
Hör av dig direkt på 031-81 00 95 eller använd vårt kontaktformulär!