Träfönster – renovering eller byte över hela Göteborg

Vita träfönster är fortfarande den vanligaste fönstertypen i Sverige och säkert även i övriga Norden. Ute i Europa är det dock vanligare med plastfönster.

Träfönster finns i nästan alla utföranden och tillverkas ofta i Sverige.

Träfönster i GöteborgMånga tycker att ett träfönster är det som passar bäst i äldre hus där de ger en känsla av äkthet och liv. Trä är dessutom ett naturligt och miljövänligt material som kan bearbetas till vackra mjuka former.

Bra att känna till om träfönster

Det finns ett stort antal olika tillverkare, modeller och kvalitéer av träfönster. Det kan därför vara bra att känna till följande:

  • Träfönster tillverkas traditionellt i furu, men det finns stora kvalitetsskillnader. Kärnträ är betydligt motståndskraftigare. Träfönster tillverkas även i ädelträ som ek eller teak men till betydligt högre kostnad är furufönster.
  • Träfönster måste underhållas. Sol, vind och nederbörd sliter på fönstrets ytskydd. Tillverkarna rekommenderar oftast underhåll åtminstone var tionde år.
  • Eftersom träfönster ska behandlas och målas regelbundet förbrukas produkter som påverkar miljön. Detta ger lägre miljövinster över tiden. Underhållskostnaden gör också ett träfönster dyrare i längden.
  • Om man skall använda träfönster i hårda miljöer bör man välja ett träfönster men aluminiumbeklädnad. Detta kan även vara en bra idé på den mest utsatta sidan av huset.
  • Vill man ha fönster med mindre underhåll än träfönster är det plastfönster eller aluminiumfönster som är alternativen.

Träfönster till bra priser med leverans och montering över hela Göteborg

På Södra Vägens Glasmästeri i Göteborg har vi stor erfarenhet av att både sälja, byta, renovera och montera nya träfönster. Med ett brett nätverk av leverantörer och stora inköpsvolymer kan vi normalt sett erbjuda träfönster med god kvalité till bra priser.

Oavsett om du skall köpa träfönster i Göteborg och montera själv eller vill ha en offert på fönster med montering alternativt renovering av befintliga träfönster så kontakta oss! Våra glasmästare är ständigt på språng över hela Göteborg och tar gärna vägen förbi för att titta på dina behov. Därefter återkommer vi snabbt med en offert.

NÄSTA STEG:
Hör av dig direkt på 031-81 00 95 eller använd vårt kontaktformulär!