Inraming av tavlor, foton, konst och andra föremål i Göteborg

Vi ramar in tavlor, foton, konst och andra föremål på vår verkstad för inramning i Göteborg. Vi har gjort inramningar sedan 1960 och med tiden lärt oss förstå vad våra kunder vill ha.

Allt går att rama in, det är bara fantasin som sätter gränserna. Beroende på var föremålet skall hänga anpassar man inramningen och lyfter på så sätt fram objektets bästa sida.

Med vår erfarenhet från tusentals inramningar kan vi ge goda tips och råd för bästa möjliga resultat i de flesta sammanhang:

  • Inramning, tavlor, foton, konstVid inramning av oljemålningar och akrylmålningar görs först en uppspänning på en kilram. Därefter kan man rama in om man vill. Man använder dock inte glas eftersom konsten behöver andas.
  • Foton, akvareller och litografier ramar vi in i glas så att de skyddas. Vi använder passpartout av syrafri kartong för att få lite distans mellan föremålet och glaset så att man undviker missfärgningar och avtryck.
  • Jeans, golfklubbor, handarbeten och andra föremål blir ofta väldigt fint att rama in i s.k. lådramar.
  • Genom att kombinera olika tekniker och material kan man ofta göra mycket effektfulla och unika inramningar som förhöjer effekten av det inramade föremålet avsevärt.

Att välja glas för inramningar

När det kommer till att välja glas för en inramning finns det en del att tänka på. Lite förenklat kan man säga att det finns fem olika typer av glas för inramning:

  • Inramning av tavlorVanligt floatglas/fönsterglas – billigt och bra standardglas för inramning, ca 2 mm tjockt.
  • Refloglas – ett floatglas med mattad yta som reducerar reflexer. Glaset tenderar att påverka färgåtergivningen negativt och fungerar dåligt i inramningar med avstånd mellan glas och bild som vid lådinramningar eller tjock passpartå.
  • Antireflexglas – ett floatglas med en tunn antireflexbehandling på båda sidor. Kallas även för reflexfritt glas eller museiglas. Inte det billigaste alternativet men ger mycket god reflexfrihet och är särskilt effektivt på mörka motiv där det annars kan vara svårt att se bilden för reflexerna.
  • Uv-glas – ett floatglas med UV-skydd som skyddar det inramade motivet mot blekning och missfärgningar.
  • Plexiglas – ett slagtåligt plastglas med goda optiska egenskaper. Något dyrare än vanligt fönsterglas och mer känsligt för repor men ofta ett bra alternativ. Inte att förväxla med det billigare styrén-plastglas som lämpar sig bäst för tillfälliga inramningar.

Snygga inramningar till bra priser

Har du en tavla, foto, konst eller nåt annat föremål som du vill rama in? Oavsett vad du vill rama in, kontakta oss så hjälper vi dig hitta den bästa lösningen till ett bra pris.

Om du bor i Göteborg rekommenderar vi dig att ta mig dig din inramning och komma förbi butiken så tittar vi på vad vi kan göra. Annars kan du alltid ta en bild och skicka så återkommer vi med ett bra förslag.

Om du har särskilda önskemål eller vill diskutera din inramning i lugnt och ro så går det bra att boka ett personligt besök hos oss utanför våra vanliga öppettider. Hör av dig till Marie på telefonnummer 0703-633576 eller skicka sms alt. e-mail till marie@sodravagensglas.se.

Välkommen till Södra Vägens inramningar i Göteborg!

NÄSTA STEG:
Hör av dig direkt på 031-81 00 95 eller använd vårt kontaktformulär!