Tillverkning av ramar i trä, glas, metall och plexiglas

En inramning av en tavla, ett fotografi eller konstverk av något slag är betydligt mer än bara en ram. Hur något ramas in spelar stor roll för upplevelsen. På samma sätt som kläderna gör människan kan faktiskt ramen göra tavlan.

På Södra Vägens inramningar har vi egen tillverkning av ramar i vår verkstad i Göteborg. Detta gör att vi tillsammans med våra kunder kan ta fram exakt rätt ram för i stort sett alla tänkbara objekt.

Att tänka på när man väljer ram

Det finns mycket att tänka på när man väljer ram. I första hand handlar det om hur mycket eller lite plats man vill att det inramade föremålet skall ta i rummet och vilka kvalitéer man vill lyfta fram.

Här är några andra saker som kan vara bra att tänka på när man väljer ram:

  • Tillverkning av ramar i GöteborgNär du väljer färg och stil på din ramlist så plocka gärna upp sånt som redan finns i motivet men välj inte en dominerande färg i bilden. Då finns det risk att ram och bild flyter ihop för mycket.
  • Matcha gärna ramens färg och form med andra delar av rummets inredning så får du en bekväm harmoni
  • Svarta och vita ramlister passar in i de flesta miljöer. Detta gäller även för guldtoner som dock sticker ut lite mer men samtidigt ger ett exklusivt intryck.
  • Ramar i glas eller plexiglas är färgneutrala och passar därmed i de flesta miljöer. De ger också en modern och exklusiv touch till de flesta objekt.
  • Lås dig inte vid att en ram måste vara tillverkad i trä. Vi tillverkar ramar i trä, glas, metall, plexiglas och aluminium samt i spännande kombinationer av dessa material.

Vi tillverkar ramar för alla plånböcker och smaker

Våra lokaler i Göteborg inrymmer både ett fullutrustat glasmästeri och en ramverkstad.

Vi har stor vana av arbete i såväl glas som trä och metall. Detta gör att vi kan tillverka ramar av alla tänkbara typer och kombinationer.

Har du något föremål som förtjänar en alldeles speciell ram? Har du svårt att hitta en ram som passar just din smak? Kom in i vår butik och ramverkstad i Göteborg så tittar vi på vad vi kan göra. Annars kan du alltid kontakta oss så återkommer vi med ett förslag eller offert. Välkommen!

NÄSTA STEG:
Hör av dig direkt på 031-81 00 95 eller använd vårt kontaktformulär!