Plastdörrar – funktion och underhållsfrihet till oslagbart pris

En plastdörr är en dörr tillverkad i plasten PVC. Detta betyder inte att en sådan dörr måste vara “plastig”. Tvärtom är dagens moderna plastdörrar både rejäla och tåliga i fråga om stryktålighet och slitage.

Plastdörrar i Göteborg till bra priserEn plastdörrs främsta egenskaper är att den är underhållsfri och billig att köpa jämfört med trä och aluminium. På Södra Vägens Glasmästeri Göteborg har vi stor och positiv erfarnehet av att sälja och montera plastdörrar.

Plastdörrar används i första hand för privata ändamål och är ett mycket uppskattat alternativ som entrédörr/ytterdörr och balkongdörr i både villor och lägenheter såväl som till stugor, förråd, friggebodar och sommarhus. De finns som enkeldörrar eller dubbeldörrar.

Bra att veta om plastdörrar:

  • Välj en plastdörr med stålförstärkt karm och båge
  • Plastdörrar är sidohängda och finns som inåtgående och utåtgående
  • Med ett riktigt energiglas har en plastdörr ett U-värde på 0,6-1,0.
  • Grundfärgen för de flesta pvc-dörrar är vit men de kan fås i olika färger inklusive träimitation i flera nyanser.
  • Plastdörrar kan återvinnas och blir tack vare sin underhållsfrihet ett bra miljöalternativ.

PVC-dörrar till bra priser med montering över hela Göteborg

Eftersom plastdörrar finns i så många olika utformingar är det svårt att ange ett exakt pris för en plastdörr. Som en vägledning kan man dock säga att om priset för en en ytterdörr i plast är 4 000 kr så kostar motsvarande trädörr minst 6 000 kr och en aluminiumdörr uppåt 10 000.

På Södra Vägens Glasmästeri i Göteborg kan vi normalt sett sälja och montera funktionella och snygga plastdörrar till bra pris tack vare goda leverantörskontakter och bra volymer. Detta tillsammans med vår erfarenhet gör oss till ett säkert kort för dig som söker en plastdörr i Göteborg.

Kontakta oss i dag med frågor eller för en snabb offert på din nya plastdörr. Vi ser fram emot att höra av dig!