Glasräcken för balkong, veranda och uteplats

Att välja ett glasräcke till sin balkong eller veranda innebär att man får funktion och säkerhet utan att förlora vare sig rymd, ljus eller utsikt. Dessutom ger det en snyggt utseende med en exklusiv känsla.

På Södra Vägens Glasmästeri i Göteborg tillverkar, säljer och monterar vi ett stort antal olika typer av glasräcken både utomhus och inomhus. Här följer en korfattad beskrivning av våra mest populära typer av glasräcken.

Glasräcken för balkong, veranda, uteplatsGlasräcke med konstruktion av rostfritt stål

Ett räcke konstruerat i glas och rosfritt stål är räckenas Rolls Royce. Man får snyggt och stilrent räcke med exklusiva detaljer som andas kvalié av högsta klass. Designspråket är modernt.

Rosfritt stål är ett mycket starkt material vilket tillåter smäckra, minimalistiska konstruktionslösningar utan att för den delen tappa styrka eller säkerhet.

Det kan vara bra att känna till att ett rostfritt räcke, trots sitt namn och material i toppklass, kan rosta. Om total underhållsfrihet är prioriterat kan ett aluminimräke vara ett bättre alternativ.

Räcken i glas och rostfritt kan byggas med eller utan överliggare. Man kan välja på att ha en överliggare i rostfritt eller i trä. Man kan ställa stolparna på verandan eller hänga dem på väggen. Glaset kan fästas med ett stort antal olika infästningar.

Glasräcke med stolpar av aluminium

Med ett räcke i glas och aluminium får man prisvärt räcke som fungerar utmärkt både utomhus och inomhus.

 • Ett räcke i aluminium är enkelt att underhålla och kan lackas i vilken färg man vill.
 • Ett aluminimräcke är starkt vilket gör att man kan anpassa konstruktionen som man vill.
 • Infästningen kan placeras ovanpå golvet i en fot eller skruvas utanpå väggen.
 • Man kan välja ett ha en överliggare i aluminium eller helt skippa överliggare.
 • Oavsett vilket aluminiumräcke man väljer får man ett i stort sett underhållsfritt räcke i minst 10 år.

Glasräcke utan stolpar

Med hjälp av starka glas och smarta infärstningslösningar kan vi bygga räcken helt utan stolpar.

Stolpfria räcken maximerar utsikten och minimerar känslan av dess närvaro utan att tumma på säkerheten. Mycket uppskattade egenskaper av de som upplevt dessa glasräcken.

I ett glasräcke utan stolpar använder vi ett härdat och laminerat glas på minst 12 mm. Det blir starkt, säkert och naturligtvis inom boverkets normer för glasräcken.

 • När man monterar ett glasräcke utan stolpar använder man antigen fixpoints som monteras utanpå väggen eller en aluminimskena som skruvas i golvet på balkonger eller verandan.
 • De olika glasen och infästningsmöjligheterna gör det enkelt att hitta en design som passar de flesta miljöer.
 • Ett stolpfritt räcke kan fås med eller utan överliggare.
 • Överliggarna finns i trä, aluminium eller rostfritt stål och fästs i glasets överkant.

Glas i befintliga räcken

Att sätta in glas i en befintlig räckeskonstruktion är en mycket underskattat möjlighet att förbättra både funktion och utseende med god totalekonomi.

Med hjälp av moderna infästningslösningar och vår erfarenhet kan vi normalt sett enkelt fästa in glas som då ger ett nytt och stilrent utseende. Att byta ut träribbor eller kryss mot glas ger ofta en slående förbättring av både utsikt och design.

Om man vill ha vindskydd kan man sätta glas utan att ta bort ribbor eller träkryss och på så sätt behålla design men samtidigt vinna funktion.

Säkra laminerade glas i alla glasräcken

I alla våra glasräcken använder vi säkra laminerade glas. Dessa består av två glasskivor som limmats ihop med en plastfilm mellan.

 • Fördelen med laminerade glas är att räckets konstruktion håller ihop även om ett glas skulle spricka.
 • De laminerade glas vi använder i räcken har alltid slipade och polerade kanter. Detta ger ett snyggt räcke med släta kanter och hörn.
 • Utöver den säkerhet du får kan du även välja mellan olika sorters glas och på så anpassa din design.
 • De mest populära glastyperna för räcken är klart glas, frostat glas eller gråtonat glas.

Glasräcken till bra pris med montering över hela Göteborg

På Södra Vägens Glas i Göteborg bygger vi många glasräcken. Med goda återförsäljarkontakter och bra volymer kan vi göra det med både hög kvalité och oftast till riktigt bra priser.

Behöver du ett glasräcke i Göteborg? Kontakta oss i dag så tar någon av våra glasmästare vägen förbi och återkommer sedan med förslag och offert inom kort!

NÄSTA STEG:
Hör av dig direkt på 031-81 00 95 eller använd vårt kontaktformulär!