Skjutfönster i aluminium och plast

Skjutfönster är en mycket populär lösning för balkonger och uterum men de kan naturligtvis även användas som vanliga fönster. De kan i dessa fall vara precis lika väl isolerande som inåt- eller utåtgående fönster.

Skjutfönster i GöteborgFördelarna med skjutbara fönster är att de inte tar någon plats när de öppnas och skymmer inte heller sikten i öppet läge. Det finns heller inget behov av att säkra dem eftersom de inte kan slå igen. Konstruktionen är också mycket enkel att använda tillsammans med fasta insektsskydd.

Skjutfönster för olika ändamål och behov

På Södra Vägens Glasmästeri i Göteborg säljer vi skjutfönster av plast och aluminium för de flesta ändamål. Till de mer populära hör:

  • Skjutfönster för uterum, altan och balkonger.
  • Skjutfönster i plast för användning i ytterväggar.
  • Skutfönster med öppning uppåt eller nedåt.
  • Skjutbara fönster i aluminium med inbyggda myggnät.
  • Låsbara skjutfönster eller skjutfönster med spärr på insidan.

Bra att veta om skjutbara fönster

De mest uppenbara fördelarna med skjutfönster är att de tar liten plats och är enkla att använda. Med det finns även alternativ och andra saker som kan vara bra att veta om skjutbara fönster:

  • I skjutfönster för oisolerade uterum är det normalt sett aluminium som gäller. I isolerade rum är det populärt med skjutfönster i plast som i detta sammanhang är minst 50% billigare än motsvarade skjutfönster i trä.
  • När man glasar in ett uterum eller en balkong kan man använda skjutfönster eller s.k. vikfönster.
  • Med skjutfönster skjuter du fönstren åt sidan och samlar dem bakom ett av dem. Det blir enkla att öppna stjäl ingen yta från balkongen.
  • Med vikfönster öppnar du fönstren genom att vika ihop dem åt sidan. På så sätt maximerar du utsikten men själva öppnandet är lite mer besvärligt och man förlorar plats i den sida fönstren förvaras i öppet läge.
  • Om du väljer mellan skjut- och vikfönster är det bra att tänka på hur du vill möblera ditt uterum. Söker du enkelhet eller har ont om plats kan skjutfönster vara ett bra alternativ. Vill du kunna öppna maximalt kanske vikfönster är en bättre lösning.

Skjutfönster till bra priser över hela Göteborg

På Södra Vägens Glas i Göteborg tillverkar, säljer och monterar vi skjutfönster. Tack vare egen tillverkning och bra leverantörskontakter kan vi normalt sett erbjuda skutbara fönster till förmånliga priser och med snabb leverans.

Kontakta oss idag för en offert på skjutfönster i plast eller aluminium. Vi kommer gärna hem till dig och gör en prisuppskattning eller diskuterar ditt behov. Därefter kan vi snabbt ta fram en bra offert.

NÄSTA STEG:
Hör av dig direkt på 031-81 00 95 eller använd vårt kontaktformulär!