Vi hjälper dig att byta till nya fönster över hela Göteborg

Att köpa och byta till nya fönster kan vara både krångligt och kännas osäkert – men det behöver det inte vara!  På Södra Vägens Glasmästeri i Göteborg har vi alla typer av fönster till bra priser och vi hjälper dig gärna att byta dina gamla.

Vi byter fönster i hela Göteborg!Vi har fönster för både hem och offentliga miljöer i alla material och prisklasser. Med vår stora erfarenhet av att byta fönster i alla möjliga situationer vet vi vad som blir bra både i fråga om pris och kvalité.

Rätt fönster till rätt pris

Det första steget när man skall byta fönster är att bestämma sig för vilken typ av nya fönster man är ute efter.

Här följer en mycket kortfattad guide till de tre fönstertyperna. Vi ger även ett prisexempel på ett ”standardfönster” i storlek 100 cm X 120 cm (10X12):

  • Träfönster – används för hem och bostad. De ger en ”äkta” känsla, är underhållsfria i ca 10 år och kostar runt 10 000 kr st. OBS! Träfönster bör ej användas i skjut- och vikväggar då materialet lever.
  • Plastfönster (PVC-fönster) – används för både hem och lokaler. De håller utan underhåll i minst 20 år och är med en kostnad på ca 3 000 kr st ett billigt och bra alternativ i de allra flesta sammanhang. Ute i Europa är det plast som gäller.
  • Aluminiumfönster – fönsternas ”Rolls-Royce”. De tillverkas i aluminium vilket ger starka, underhållsfria fönster med ”evig” hållbarhet. Stor flexibilitet i fråga om öppnings och stängningsfunktioner. Priset är ca 11 000 kr st.

När det kommer till företag och butiker är det nästan alltid aluminiumfönster eller plastfönster som gäller. När man sätter riktigt stora rutor gör man det normalt sett rakt in i en aluminiumkarm som man byggt efter mått.

TIPS: I vissa fall kan man få en riktigt bra och kostnadseffektiv lösning genom att slänga dåliga träfönster och sätta in fasta isolerglas direkt i den gamla karmen. Nackdelen är att de nya fönstren inte blir öppningsbara men samtidigt sparar man pengar och får mer fönsteryta då man slipper träramen runt fönsterglaset.

Bra priser på nya fönster och hjälp att byta över hela Göteborg

Om du funderar på att byta fönster så hjälper vi dig gärna med råd eller offert. Vi lagerhåller mycket olika fönster och kan ofta hålla mycket bra priser vid både direktförsäljning och när vi utför bytet åt dig.

Vår butik och verkstad hittar du centralt i Göteborg. Våra glasmästare är dock ute på jobb i Partille, Kungsbacka, Lerum, Torslanda, Hisingen och andra platser i Göteborgsområdet mest hela tiden så de dyker gärna upp och tar en titt på vad du behöver hjälp med!

Behöver du byta fönster i eller omkring Göteborg? Kontakta oss idag för råd, offert och snabb leverans. Vi ser  fram emot att höra av dig!

NÄSTA STEG:
Hör av dig direkt på 031-81 00 95 eller använd vårt kontaktformulär!