Säkra glasgolv för ljus och rymd

Med glasgolv skapar vi ljusa, exklusiva och underhållsfria miljöer med hög gångkomfort i både hem, företag och butik.

Glas ger stort utrymme för personlig formgivning i fråga om färg, form och ljussättning. Detta innebär stora möjligheter:

  • Golv av glas inomhusGlasgolv ger, på samma sätt som andra glaskonstruktioner, unika möjligheter att skapa eleganta inomhusutrymmen med transparens.
  • Glas ger rymd och härliga ljusförhållanden i byggnader vilket är bra för både människa, plånbok och miljö.
  • Att ett glasgolv släpper igenom ljus minskar även behovet av belysning.
  • Genom att låta ljuset flöda in i en byggnads inre delar kan man öppna upp interiörer som annars skulle kännas instängda.
  • Dagsljus gör interiörer mer inbjudande och ger energi till de som vistas där.

Har vi glömt några av glasets fördelar i golvkonstruktioner? Just det ja! Glas är dessutom slitstarkt och brandsäkert!

Bra att känna till om glasgolv

Ett glasgolv måste i första hand vara starkt och säkert. Därför bygger man dem av laminerade floatglas med mellanliggande folier.

Glaytorna i ett glasgolv placeras normalt sett i en bärande konstruktion av lackerat stål med ett speciellt utformat gummi av Epdm-kvalitet.

Ett laminerat och härdat glas är alltid att rekommendera i glasgolv för att förhindra allvarliga skador om ett glas skulle gå sönder. Dessa tenderar dock att bli förhållandevis tjocka och därmed tunga. Stommen som ska bära upp glaset måste därför dimensioneras på ett korrekt sätt.

Man bör tänka på att att obehandlat glas är halt. För att minska halkrisken kan man bygga glasgolv av glas med etsad yta eller ett tryckt mönster. Dessa ger bättre fäste.

Konstruktion och montering av glasgolv över hela Göteborg

På Södra Vägens Glasmästeri i Göteborg har vi stor erfarenhet av att konstruera, tillverka och montera glasgolv.

Tack vare goda leverantörskontakter och en fullt utrustad glasverkstad kan vi normalt sett få fram alla typer av glasgolv både snabbt och till bra priser.

Är du ute efter ett glasgolv i Göteborg med omnejd? Kontakta oss idag så tar någon av våra glasmästare vägen förbi vid tillfälle och tittar på dina behov. Därefter återkommer vi snabbt med förslag och offert. Vi ser fram emot att höra av dig!

NÄSTA STEG:
Hör av dig direkt på 031-81 00 95 eller använd vårt kontaktformulär!